To medisyn.eu βραβεύτηκε με τον έπαινο "Dynamic New Comer" στην κατηγορία Εφαρμογή B2B Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015

SYNΕΤΑΙΡΙΚΑ

Τελευταία Σημαντικά Νέα

Στιγμιότυπα παρουσίας Medisyn στο 16ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Monday, 09 October 2017

Eξαιρετική παρουσία είχε ο Medisyn με την ομιλία του Προέδρου κου Μακρίδη Παναγιώτη κατά τη διάρκεια του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 4-5 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα.

Ο κος Μακρίδης Παναγιώτης εκπροσωπώντας τον Medisyn τόνισε από το βήμα του ομιλητή το σημαντικό ρόλο του εργαστηριακού ιατρού ως απαραίτητου συνδετικού κρίκου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τη διασφάλιση αξιόπιστων διαγνωστικών αποτελεσμάτων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα εμπόδια που συναντά ο ιατρός βιοπαθολόγος ενώπιον των κρατικών φορέων και αναφέρθηκε στη σύγχρονη προσέγγιση του Συνεταιριστικού μοντέλου ως την κοινή συνισταμένη δυνάμεων των βιοπαθολογικών ιατρείων με σοβαρά οφέλη για το σύστημα υγείας.

 

Συγκεκριμένα ο κος Μακρίδης αναφέρθηκε «στις σχέσεις των βιοπαθολόγων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες διακατέχονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς έχουμε έναν κλειστό προϋπολογισμό από τη μία πλευρά, αλλά έχουμε και μία ανοιχτή διαθεσιμότητα ως προς τη συνταγογράφηση από την άλλη, με συνέπεια να εκδίδονται εντολές οι οποίες δεν αποζημιώνονται ποτέ. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσμενείς προγνώσεις για το 2017, όπου αναμένεται οι 2,5 με 3 μήνες από τα δεδουλευμένα να αποτελέσουν επιστροφές clawback.

Ταυτόχρονα στο ίδιο χρονικό διάστημα προστίθενται καινούριες εξετάσεις στον κατάλογο του ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως να αυξάνεται αντίστοιχα αυτός ο κλειστός προϋπολογισμός. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει σωστή επιστημονική υποστήριξη των εξετάσεων, δεν υπάρχει κατώτατη τιμή και ταυτόχρονα δεν λαμβάνεται υπόψη η προστιθέμενη αξία της ιατρικής υπηρεσίας που παρέχεται από τους ιατρούς βιοπαθολόγους.

Σε αυτό το προβληματικό τοπίο της ΠΦΥ ο Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών είναι μία ομπρέλα, που προσπαθεί να στηρίξει, να αναπτύξει και να προωθήσει τα ιατρεία των μελών του και αυτό το πραγματοποιεί σύμφωνα με τις αξίες που έχει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία, έχοντας ξεκάθαρη στρατηγική ως προς την επίτευξη οικονομιών κλίμακος, διαθέτοντας ένα εξαιρετικής ποιότητας εργαστήριο αναφοράς, παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη και εκπαίδευση βρισκόμενος πάντα στην αιχμή της τεχνολογικής καινοτομίας».

Το συνέδριο Healthworld έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο forum διαλόγου μεταξύ ειδικών, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και εθνικών οργάνων χάραξης πολιτικής, κατάθεσης προτάσεων και αναζήτησης λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο υγείας και ο Medisyn δίνει δυναμικό παρών παρουσιάζοντας τις προτάσεις εκείνες που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τα ιατρεία των βιοπαθολόγων μελών και συνεργατών του.

Για να δείτε στιγμιότυπα από την ομιλία του κου Μακρίδη Π. πατήσετε εδώ,

Για να δείτε την παρουσίαση του κου Μακρίδη Π. πατήστε εδώ.

Σχόλια Μελών

Αποστείλτε μας το δικό σας σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται επώνυμα.