To medisyn.eu βραβεύτηκε με τον έπαινο "Dynamic New Comer" στην κατηγορία Εφαρμογή B2B Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ενημερωθείτε για την εργαστηριακή εξέταση που σας ενδιαφέρει με τη βοήθεια του καταλόγου μας.

Mybrca_v4

New_genetic-01

Bgi_brca

Bgi_vista

Cardio_dna

Cancer_risk

Mybrca_v3

Nutrifit

Allergy-catalogue-banner

Αντισώματα έναντι της β2-γλυκοπρωτεΐνης Ι (αντι-β2- GPI)

Aπολιποπρωτεΐνη H, Beta-2 GPΙ autoantibodies
Κλινική χρησιμότητα

Ως  διαγνωστικό βοήθημα στην αξιολόγηση του αντιφωσφολιπιδικού  συνδρόμου (APS)

Προετοιμασία εξεταζομένου

Δεν υπάρχει καμία ειδική διαιτητική απαίτηση πριν από τη συλλογή δείγματος

Δείγμα

Ορός που συλλέγεται σε συνήθη σωληνάρια δειγματοληψίας ή σε σωληνάρια που περιέχουν γέλη διαχωρισμού. Αποχωρίζεται τον ορό από το θρόμβο ή τα κύτταρα εντός 45 λεπτών και συντηρείται σε πλαστικό σωληνάριο.  Δεν υπάρχει  δυνατότητα πολλαπλών  κύκλων κατάψυξης-απόψυξης του δείγματος. Τα δείγματα πρέπει να αναμιγνύονται πλήρως  μετά την απόψυξη με ήπια ανακίνηση, και να φυγοκεντρούνται πριν από την ανάλυση αν περιέχουν ίζημα η σωματιδιακή ύλη που μπορεί να αναπτύχθηκε από τη διαδικασία της απόψυξης.

Σταθερότητα δείγματος

Για  8 ώρες σε θερμοκρασία 15-25°C ή για 7 ημέρες σε θερμοκρασία 2-8 °C  και τουλάχιστον για 60 ημέρες σε θερμοκρασία -20°C.

Μη αποδεκτό δείγμα

Δείγματα  με μικροβιακή μόλυνση, θερμική αδρανοποίηση ,δείγματα που περιέχουν ορατά ξένα στοιχεία ή δείγματα με έντονη αιμόλυση και λιπαιμικότητα

Μεταφορά δείγματος

0,5 mL ως ελάχιστος  όγκος   σε θερμοκρασία 2-8°C

Μέθοδος CLIA
Τιμές αναφοράς

Εκφράζονται  σε  UA/mL

αντι-β2 GPI IgG

αντι-β2 GPI IgΜ

αντι-β2 GPI IgΑ

Αξιολόγηση

Επίπεδα

Αρνητικά

<10,0

<10,0

<20,0

Αμφίβολα

10,0 – 20,0

-

-

θετικά

>20,0

≥10,0

-

Παρατηρήσεις
  • Η ανίχνευση των  beta 2 GP1 αντισωμάτων δεν επηρεάζεται από την αντιπηκτική αγωγή.
  • Η θετικότητα για τη δοκιμή αυτή συνδέεται περισσότερο με κλινικές εκδηλώσεις του APS, συμπεριλαμβανομένης της θρόμβωσης, από τη συμβατική δοκιμή των  αντικαρδιολιπινικών αντι-σωμάτων (αCL).  Σε μελέτες σε ασθενείς με πρωτοπαθές και δευτεροπαθές APS , αντι-βήτα-2- GPΙ έδειξε μεγαλύτερη ακρίβεια (98% έναντι 54%) για το σύνδρομο από τη δοκιμασία για αCL, αν και ήταν λιγότερο ευαίσθητα (54% έναντι 87%).  Επιπλέον, ένα υποσύνολο των ασθενών με APS μπορεί να είναι θετικοί για αντι-β2 GPI και αρνητικοί για αCL.
  • Παρουσία αντι – β2 GPI αντισωμάτων IgG ή IgM στον ορό ή το πλάσμα σε δύο ή περισσότερες μετρήσεις σε μεσοδιάστημα τουλάχιστον 12 εβδομάδων εκπληρούν  τα εργαστηριακά διαγνωστι-κά κριτήρια για το APS.
  • Αυξημένα επίπεδα αντι-β2 GPI  αντισωμάτων τάξης IgA μπορούν να παρατηρηθούν  σε ασθενείς με κλινικά συμπτώματα του APS, αλλά τα αποτελέσματα δεν θεωρούνται διαγνωστικά.
  • Η παρουσία αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων (aPLς) σε ασθενείς με φλεβικές ή και αρτηριακές θρομβώσεις ή σε ασθενείς με μαιευτικές επιπλοκές είναι ο βασικός εργαστηριακός δείκτης (μαζί με LAC) για τη διάγνωση του “συνδρόμου αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων (APS)”
  • Σύμφωνα με τα κριτήρια του Sapporo, επικαιροποιημένα το 2006 , η διάγνωση του APS μπορεί να καθοριστεί σε παρουσία τουλάχιστον ενός κλινικού και ενός εργαστηριακού κριτηρίου.
Εκτέλεση Αυθημερόν

Πίσω στο ευρετήριο