To medisyn.eu βραβεύτηκε με τον έπαινο "Dynamic New Comer" στην κατηγορία Εφαρμογή B2B Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ενημερωθείτε για την εργαστηριακή εξέταση που σας ενδιαφέρει με τη βοήθεια του καταλόγου μας.

Mybrca_v4

New_genetic-01

Bgi_brca

Bgi_vista

Cardio_dna

Cancer_risk

Mybrca_v3

Nutrifit

Allergy-catalogue-banner

Αντισώματα IgG έναντι του DNA (αντι-DNA)

nDNA Antibody (Crithidia luciliae)
Κλινική χρησιμότητα

Ως εργαστηριακό βοήθημα ,σε  συνδυασμό με άλλες ορολογικές δοκιμασίες και κλινικά ευρήματα στη διάγνωση του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου

Προετοιμασία εξεταζομένου

Δεν υπάρχει καμία ειδική διαιτητική απαίτηση πριν από τη συλλογή δείγματος

Δείγμα

Ορός που συλλέγεται σε συνήθη σωληνάρια δειγματοληψίας ή σε σωληνάρια που περιέχουν γέλη διαχωρισμού. Αποχωρίζεται τον ορό από το θρόμβο ή τα κύτταρα εντός 45 λεπτών και συντηρείται σε πλαστικό σωληνάριο.  Δεν υπάρχει  δυνατότητα πολλαπλών  κύκλων κατάψυξης-απόψυξης του δείγματος. Τα δείγματα πρέπει να αναμιγνύονται πλήρως  μετά την απόψυξη με ήπια ανακίνηση, και να φυγοκεντρούνται πριν από την ανάλυση αν περιέχουν ίζημα η σωματιδιακή ύλη που μπορεί να αναπτύχθηκε από τη διαδικασία της απόψυξης.

Σταθερότητα δείγματος

Για  8 ώρες σε θερμοκρασία 15-25°C ή για 7 ημέρες σε θερμοκρασία 2-8°C και τουλάχιστον για 60 ημέρες σε θερμοκρασία -20°C.

Μη αποδεκτό δείγμα

Δείγματα  με μικροβιακή μόλυνση, θερμική αδρανοποίηση ,δείγματα που περιέχουν ορατά ξένα στοιχεία ή δείγματα με έντονη αιμόλυση και λιπαιμικότητα

Μεταφορά δείγματος

0,5 mL ως ελάχιστος  όγκος   σε θερμοκρασία 2-8°C

Μέθοδος Έμμεσος Ανοσοφθορισμός(IFA) με αντιγονικό υπόστρωμα Crithidia luciliae
Τιμές αναφοράς

Εκφράζονται  σε τίτλο που  προσδιορίζεται  μέσω διαδοχικών αραιώσεων

Τίτλος αντι-DNA

Αξιολόγηση

<1/20

Αρνητικό

 

Παρατηρήσεις
  • Η συχνότητα και ο τίτλος  αυτών των αντισωμάτων παρουσιάζουν διακυμάνσεις ανάλογα με τη δραστηριότητα της νόσου και τείνουν να εξαφανισθούν με τη χορήγηση ανοσοκατασταλτικής  αγωγής καθώς  και κατά τη διάρκεια της ύφεσης.
  • Μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αντι- DNA με IFA και ένα αρνητικό αντι- dsDNA με EIA. Αυτό συνήθως  συμβαίνει διότι  η συνάφεια των IgG  αντισωμάτων DNA μπαίνει στο παιχνίδι κατά την εκτέλεση  των δειγμάτων με διαφορετικές μεθόδους.  Η δοκιμή IFA είναι γενικά πιο συγκεκριμένη και την EIA ,που είναι  όμως πιο ευαίσθητη.
  • Μικρές αλλαγές στα επίπεδα αυτών των αντισωμάτων δεν θα πρέπει να προβληθούν για να προ-βλέψουν τις αλλαγές στην κλινική πορεία των ασθενών με ερυθηματώδη λύκο.
Εκτέλεση Αυθημερόν (για δείγματα που έχουν έλθει στο εργαστήριο μέχρι τις 5μ.μ.)

Πίσω στο ευρετήριο