To medisyn.eu βραβεύτηκε με τον έπαινο "Dynamic New Comer" στην κατηγορία Εφαρμογή B2B Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015

SYNΕΤΑΙΡΙΚΑ

Τελευταία Σημαντικά Νέα

Ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών, αντιμετωπίζει την κρίση επιθετικά

Monday, 15 November 2010

Αγαπητά μέλη,

Θα αφήσουμε τις εξελίξεις να μας προσπεράσουν;

Μαζί με τον Medisyn θα απαντήσουμε θετικά, στις προκλήσεις των καιρών έτσι όπως προκύπτουν από τον νέο χάρτη της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών ιατρών δημιουργήθηκε  να υποβοηθά εξυπηρετεί και να παρέχει τις σχετικές υπηρεσίας αποκλειστικά στους  εργαστηριακούς ιατρούς και να βοηθά το έργο τους και την  συνεργασία τους με  κλινικούς ιατρούς.

Μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή και γενικευμένη κρίση που όλοι βιώνουμε και μέσα στο αβέβαιο μέλλον του κλάδου μας, το Δ.Σ. του Medisyn, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επιθετικά την κρίση με προγράμματα και ενέργειες που θα βοηθήσουν τα βιοπαθολογικά εργαστήρια να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τους και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των ιατρείων τους.

Ο Συνεταιρισμός  βιώσιμος, υγιής και ενωμένη η Διοίκηση, η Διεύθυνση και το προσωπικό, λειτουργούμε με ένα σχέδιο ανάπτυξης για την επόμενη περίοδο, που τελικός σκοπός του είναι το όφελος όλων των ιατρείων και του κλάδου όλου.

Τα τελευταία  χρόνια, εργαζόμαστε για τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων και την επένδυση σε νέες υπηρεσίες προς τα μέλη και τους συνεργάτες μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

  • Πλήρη απορρόφηση της αύξησης  του ΦΠΑ (από 19% σε 23%) των αντιδραστηρίων, χωρίς καμία μεταβολή στα τιμολόγια για το τρέχων έτος.
  • Πήραμε Διαπίστευση κατά ISO 15189  για το εργαστήριο και ISO 9001:2009 για την πιστοποίηση μεταφοράς δειγμάτων, (το οποίο εμμέσως  αφορά και τα ιατρεία μας).
  • Συμμετέχουμε σε πολλαπλούς εξωτερικούς ελέγχους για την διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων.
  • Φτιάξαμε το νέο Διαδικτυακό τόπο του Medisyn, που είναι ένα σύγχρονο εργαλείο για εσάς, με τον επιστημονικό κατάλογο ηλεκτρονικά διαθέσιμο, την online παραγγελία εξετάσεων και παραλαβής αποτελεσμάτων, το ηλεκτρονικό κατάστημα παραγγελίας αναλωσίμων (στο επόμενο διάστημα), χωρίς καμία χρέωση.
  • Αναβαθμίσαμε το Biomember με νέες εκδόσεις και εργαλεία και στείλαμε δωρεάν σε όλους τους κατόχους το νέο Biomember Advanced  προς χρήση.
  • Προετοιμάζουμε το Δίκτυο Συνεταιρικών Πιστοποιημένων Εργαστηρίων – IATRICA, καθώς και τις ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης από την αυτόνομη Επιχειρησιακή Μονάδα του Medisyn- MMS.
  • Πιστοποιήσαμε  σε 3 μήνες μαζικά 30 εργαστήρια του Δικτύου κατά ISO 9001:2008 και εισάγαμε σε περισσότερα από 40 εργαστήρια τον Εξωτερικό Ποιοτικό Έλεγχο της Biorad. Δικό μας ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό,  εργάζεται για να βοηθήσει και να διευκολύνει τα εργαστήρια.
  • Εισάγουμε διαρκώς νέες εξετάσεις και μεθοδολογίες  μετά από την έγκριση και τον αυστηρό έλεγχο της Επιστημονικής Επιτροπής.
  • Προετοιμάζεται άμεσα  τμήμα ειδικών  εξετάσεων υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου Επιστήμονα με μακροχρόνια εμπειρία, τον οποίο προσλάβαμε πρόσφατα.

 

Πολλά θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών, αντιμετωπίζει την κρίση επιθετικά. Δεν μειώνει αλλά ενισχύει την ποιότητα και διευρύνει  τις υπηρεσίες του..

Δεν έχουμε σκοπό το κέρδος, όπως τα ονομαζόμενα «φασόν», άρα τα κέρδη κάθε χρονιάς κατευθύνoνται  σε αναπτυξιακά θέματα, και μείωση του κοστολογίου των εξετάσεων.

Δεν έχουμε σκοπό και στόχο με κάλπικες «εκπτώσεις» να θολώσουμε τα νερά………….

Δεν έχουμε σκοπό, όπως μεγάλες αλυσίδες super market Υγείας, να κοροϊδεύουμε με «εκπτώσεις»                               και  μετά να υποσκάπτουμε την ύπαρξή σας με άμεσες συνεργασίες με Κλινικούς Ιατρούς .

Μέσα  λοιπόν στη  δύσκολη οικονομική πραγματικότητα  που βιώνουμε , την  παρατεταμένη οικονομική κρίση που πλήττει με όλο και αυξανόμενη οξύτητα τις  μικρές επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός  μπορεί να  παίζει  τον  σημαντικό   ρόλο, που είναι η στήριξη και η προστασία  των ιατρείων  μας.

Σ΄ αυτή λοιπόν την  πορεία που έχουμε  χαράξει  ως Δ.Σ. δεν  έχουμε  σκοπό να απαντούμε  και να αναλώνουμε  τις δυνάμεις μας σε όποιο  νέο ή  παλιό  ανταγωνιστή. Σταθερή και μόνιμη  απάντηση θα είναι η ανοδική πορεία μας  και ή  αυξανόμενη εμπιστοσύνη των  Μικροβιολόγων όλης της Ελλάδας προς τον  Medisyn. (90  νέοι  κωδικοί  μέσα στο 2010)

Ευχαριστούμε για την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη στήριξή σας  διότι αυτό μας δίνει την( δύναμη σαν μια γροθιά) να απαντήσουμε μαζί, θετικά, στην κρίση των καιρών συμβάλλοντας καθημερινά στην Υγεία των πολιτών.

 

Είμαστε στην διάθεσή σας να ακούσουμε τις όποιες επισημάνσεις, παρατηρήσεις, προτάσεις σας.

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γεώργιος Βιδάκης                                                                                       Παναγιώτης Μακρίδης

Σχόλια Μελών

Αποστείλτε μας το δικό σας σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται επώνυμα.